Luštěniny - Ověřená a účinná detoxikace organismu

Zdravotní statistiky obyvatel České republiky moc povzbudivě a optimisticky nevypadají. Češi se obecně špatně stravují, tloustnou a tak stoupají stále vzhůru na žebříčku nejtlustších Evropanů. K tomu navíc pohyb nepatří mezi naše největší hobby. Dlouhodobě také držíme prim v rakovině tlustého střeva, což není zrovna hezké prvenství. Jak zlepšit tyto výsledky a kondici? Není to nic složitého, stačí opravdu málo, pravidelně detoxikovat organismus. Jde to navíc skloubit i se zdravou stranou. Nyní píšeme hlavně o luštěninách.

Rozpustná a nerozpustná vláknina je v luštěninách obsažena. Umí povzbudit činnost střev a působí tak jako prevence jak rakoviny tlustého střeva, tak i zácpy. Vláknina rozpustná na sebe váže cholesterol a riziko srdečních onemocnění se tak snižuje. Vláknina, díky detoxikačním účinkům ochraňuje trávicí soustavu. Zároveň má i protirakovinné účinky. Na vitamíny skupiny B jsou bohaté luštěniny.

Dále jsou bohaté na železo, na kyselinu listovou, na rostlinné bílkoviny. Oblasti, kde lidé luštěniny konzumují ve velké míře, lidé méně umírají na rakovinu tlustého střeva a na infarkt myokardu.

Jaké luštěniny jsou bohaté na vlákninu?

Hrách, fazole, sója, cizrna nebo čočka, to jsou luštěniny, které jsou na vlákninu bohaté. Tyto luštěniny navíc připravíte poměrně jednoduše a rychle. Proto by v jídelníčku měli mít své místo. Jsou i levné a poměrně snadno dostupné v obchodech. Můžou posloužit jako takový návod k tomu, jak se kvalitně, dobře, levně a taky zdravě stravovat. I odborníci do jídelníčku doporučují luštěniny zařadit.

„Do jídelníčku je dobré luštěniny zařadit minimálně jednou týdně, kvůli detoxikaci organismu a jejich výborných ozdravujících látek. Umí vyvážit vhodnou rovnováhu mezi energetickým a výživovým příjmem pro lidský organismus. Koupit je můžete ve všech obchodech.“

Co je důležité, před samotným zpracováním luštěnin?

Dostatečně dlouho před samotným vařením je důležité luštěniny namočit. Také je nutno je dlouho tepelně zpracovávat. Obecně platí, že čím jsou luštěniny větší, tím delší dobu je namáčíte a taky vaříte. U procesu namáčení by se voda měla v luštěninách měnit. Když se luštěniny namáčí a vaří, měknou celulózová vlákna v nich. A to způsobuje, že jsou pro lidské tělo stravitelnější.

Aby byly ještě více stravitelné, můžete při procesu vaření použít bylinky, například anýz, koriandr, saturejka, bazalka nebo tymián. Skvěle je můžete kombinovat s obilovinami jako rýže, pohanka nebo celozrnné pečivo. Rovněž je možno je kombinovat s několika druhy zeleniny jako mrkev, špenát, rajčata nebo papriky.

Nejpoužívanější luštěniny:

  • Hrách
  • Čočka
  • Fazole
  • Sója

Pomáhám ženám s menopauzou

Vím vše o menopauze - Andrea Vaňková

Jmenuji se Andrea Vaňková a snažím se pomáhat ženám v období menopauzy, protože jsem si sama prošla tímto cyklem. pomáhat. Jelikož velice ráda píši a tvořím, požádala jsem svého nevlastního synovce, zda by mi vytvořil magazín, kde bych mohla pomáhat ženám s jejich problémy. Netrvalo to dlouho a já měla vlastní webové stránky. Vše dělám ve volném čase, protože žiji běžný život a aby návody s tipy měly nějakou publikovatelnou frekvenci, požádala jsem o pomoc mé dvě dlouholeté kamarádky.

Veškeré tipy a rady, které najdete v našem magazínu, jsou skutečně funkční a sami na sobě jsme je otestovali, proto věřím, že pomůžeme mnoha ženám s jejich obtížemi a vysvětlíme vše, co se pod pojmem menopauza neboli klimakterium skrývá. Především doporučuji všem ženám, aby jejich menopauza neovlivnila jejich psychiku a uvědomily si, že jde o běžný životní cyklus, kdy žena přechází do jakési hlubší moudrosti.